Recept: Ovesná kaše

9. července 2018 v 11:18 | Hrašule |  Recepty
Pokud řešíte ráno také problém s tím, co si dát k snídani a než to vymyslíte, je skoro oběd, tak Vám tenhle článek možná pomůže. Na začátek ještě musím říct, že já jsem ovesné kaše nikdy neměla ráda. Jednou mamka koupila nějakou instantní, která vážně nebyla dobrá a pak jsem jednou ochutnala nějakou pohankovou a to byl konec na dlouhou dobu.

Až nedavno jsem o kaších slyšela od více lidí nezávisle na sobě, jaká je to prý skvělá snídaně a hned jsem dostala několik tipů. Musím říct, že se můj názor hodně rychle změnil a to už během prvního pokusu :D
Moje hodnocení: Asi jako krupicová kaše, akorát zdravá ♥

Dělám tedy celou domácí, žádnou instantní nebo předem připravenou směs. A navíc si můžete udělat každé ráno jinou, podle chuti. Podělím se s vámi o svůj recept.

Na 1 porci:
30 - 40 g ovesných vloček
mléko - podle toho, jak ji chcete hustou
strouhaný kokos
kakao na vaření
skořice
med - 1 necelá malá lžička

Postup:
Mám zatím jen celé vločky, takže je umixuji v robotu na téměř hladkou směs, hodím je do menšího hrnce a zaliju mlékem. Vločky nechám trochu změknout a mezitím si připravím ostatní suroviny. Postupně přivedeme směs k varu a přidáváme ostatní - med, skořici nebo další ingredience, podle chuti :)

(Kakao se tam dávat nemusí, já jen na zdravé věci nejsem zvyklá, tak aby to nebyl hned takový šok :D )

Když je kaše hustá jak chceme, nalijeme ji do misky nebo talíře a můžeme ozdobit ovocem. Pokud vám nevadí teplé ovoce, můžete si ho přidat přímo do směsi. Mě více chutná tepelně neupravené, takže ho přidávám až jako poslední. Pokud budete dávat do kaše banán, doporučuji dávat méně cukru nebo medu :)



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Eliss Eliss | Web | 9. července 2018 v 20:06 | Reagovat

Já si dělala vždycky jen ty z pytlíku, ta tvoje vypadá lépe, a určitě je moc dobrá!

2 zamotana zamotana | Web | 10. července 2018 v 10:24 | Reagovat

Vypadá to nádherně! Obdivuji lidi, kteří dokáží jídlo tak hezky naaranžovat. Protože jíst se má i očima, přece. :D :D

3 Natálie Natálie | Web | 10. července 2018 v 16:17 | Reagovat

wow.. vypadá to moc dobře.. já když jsem si dělala ovesnou kaši tak jen z pytlíku, ale ty jsou moc sladké, tak jsem pak přestala jíst.. i když bych měla.. vypadá moc krásně.. :)

4 V3ronika♥ V3ronika♥ | Web | 10. července 2018 v 18:57 | Reagovat

dělávala jsem si ji z pytlíku, ikdyž mám vločky i kokos i hrozinky nemám na ni chuť navíc to hrozně zasytí :D

5 Lucka Lucka | Web | 10. července 2018 v 20:35 | Reagovat

Ovesné kaše mám hrozně ráda, hlavně jsou jednoduché na přípravu a fakt mě zasytí. :-)

6 Lux Lux | Web | Čtvrtek v 3:19 | Reagovat

Jó, taky jsem je nesnášela. Pak jsem do zrovna do ovesné nějak vyrostla. Přiznám se, když jdu na trek v horách, tak vařím instantní - je lehká s sebou do krosny, zároveň je hutná a zasytí a má výživovou hodnotu.

7 supice supice | E-mail | Web | Pondělí v 20:52 | Reagovat

Moje oblíbená snídaně. Se sezónním ovocem úplně nejlepší:)))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama