Žloutkové řezy

10. května 2015 v 11:05 | Hrašule |  Recepty

(Písnička, aby to šlo lépe ;))

Základ


Listové těsto
2 balíček
Zavařenina
pikantní - na potření
1 sklenice (já ji tam nedávám vůbec)

Krém

Mléko1 l
Vanilkový pudink2,5 balíček
Moučkový cukr
dle vlastní chuti
Vanilka1 ks
Máslo250 g

Poleva

Citronová šťáva (citronka)
ze
1 lžíce
Moučkový cukr
2 lžíce


Postup

(Doporučuji udělat jako první puding, ať pak nemusíte čekat, až vychladne)
Z obou balíčků vyválíme stejné pláty, propícháme vidličkou a dáme péct (asi na 160 °C cca 15 minut - dokud nezačne těsto růžovět). Mezitím si připravíme hustý pudink, který dáme vychladit. Celé máslo vyšleháme s vanilkou a cukrem (množství záleží na vaší chuti) a postupně přidáváme pudink. Krém rovnoměrně rozetřeme na těsto a přikryjeme druhým plátem. Navrch rozetřeme malou vrstvu zavařeniny (mě tam nechutná, takže ji nedávám a je to taky dobré) a polijeme citronovou polevou, která nám vznikla smícháním citronové šťávy s moučkovým cukrem.
(Citronu stačí fakt malinko, jinak je to řídké a kyselé)
Moje poznámka k pudingu: Když čekáte až vychladne, tak ho nemíchejte, jinak bude řídký a neztuhne Vám. Doporučuji dát ho vychladnout do nádoby, př. do umyvadla se studenou vodou ;))
Btw, až Vám v půlce postupu dojde, že jste někam zapomněli dát žloutky, tak se nelekejte :D
Takhle vy to mělo vypadat, dobrou chuť :)




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama