Rady do kuchyně

17. dubna 2014 v 22:17 | Hrašule |  Recepty
Článek není můj, zdroj článku je ZDE :) Ale musím to dát sem, protože bych to později už asi nedohledala :D

1.
Když ohříváme houskové knedlíky v sáčku, je dobré si do něj mezi knedlíky kápnout trochu vody. Knedlíky tak budou více nadýchané a nebudou mít "oslizlé" kraje.

2.
Aby se nám nerozvařily bramborové knedlíky, můžeme do vody, ve které se vaří, přidat dvě lžíce hladké mouky.


3.
Před krájením cibule a česneku je asi na 3 minuty ponoříme do studené vody. Lépe a rychleji se potom budou krájet a loupat.


4.
No, a když už teď máme cibuli hezky a rychle nakrájenou, tak zápach z rukou, který nám nechala na památku, odstraníme pomocí kuchyňské soli.

5.
Tak a teď něco o vaření párků. Každému se už někdy stalo, že mu párky při vaření ve vodě praskly. Není nic jednoduššího, než do vody na párky přidat trochu mléka.

6.
Když už máme "neprasklé" párky, co takhle mít i "neprasklá" vejce natvrdo? Ta by se měla vařit ve vodě s octem. Jedině tak totiž neprasknou a nevytečou.

7.
Teď něco pro milovníky ostřejších jídel. Když chceme mít pikantní vývar, nastrouháme do něj nivu.

8.
Pokud chceme mít řízky krásně a křupavě osmažené, tak při jejich obalování přidáme do mléka trochu piva. Budou mít nejen krásnou barvu, ale i chuť.

9.
Znáte to. Měli jste nakrájet změklý chleba, ale moc dobře to nedopadlo. Zkuste si příště předtím namočit nůž do horké vody. Bude se to opravdu krájet lépe.

10.
Před pečením toastů si toustovač vyložíme pečícím papírem. Nebudeme pak muset drhnout zapečené zbytky z toastů a hlavně i samotné toasty se lépe vyndávají.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama